Таксиметрови шофьори бранят настоящите минимални тарифи

Мисия Пловдив

12-08-2014, 17:09

Снимка:

plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Цената е социална и е съобразена с икономическата ситуация в страната, коментират от асоциацията им

Асоциацията на таксиметровите водачи ще защитава минимална дневна тарифа от 65 стотинки за километър и от 75 стотинки нощна тарифа. Цената е социална и е съобразена с икономическата ситуация в страната, коментира председателят на асоциацията Диян Станев.

Цените за първоначална такса и престой остават на сегашните нива - 0,90 лв и 0,20 лева. Това е предложението, което асоциацията ще поддържа пред Община Пловдив. Минималната тарифа  важи в рамките на града. Компаниите, които желаят, ще могат да извършват превоз на пътници и на по-високи цени, в рамките на гласувания максимален праг от 1,30 лева, коментира Диян Станев.

Тарифите на таксиметровите услуги в града са най-ниски в цяла България, преди 2 години те са били намалени с 20 процента.

Направили сме икономическа обосновка, за да защитим предлаганите от нас цени и ще я представим по време на срещата с превозвачите, която предстои да се проведе в Община Пловдив. Факт е, че тази тарифа  е социална и не покрива изцяло  себестойността на услугата, но също така отчитаме, че цената трябва да бъде съобразена и с тежката икономическа ситуация в страната,  коментира Станев. Едно двойно вдигане на тарифите ще предизвика масов отлив на клиенти, категоричен е той.