Продължава добоволното набиране на средства за Зоопарка

Едва 10 лева от нужните 10 000 са постъпили в дарителската интернет-кампания

Едва 10 лв са събрани до момента от необходимите 10 000 за обособяване на приключенски кът в Старозагорския зоопарк.

Средствата се събират в рамките на дарителска инициативата - част от в националната кампания „Място в сърцето“, организирана от фондация „Работилница за граждански инициативи”. Целта й е да събуди гражданското дарителство за обекти, които имат символично значение за определения град. Участие в кампанията взеха 12 български града, сред които и Стара Загора.

До момента са събрани всички необходими средства само за един от номинираните проекти – този на гр. Бургас за ремонт на църквата „Св. св. Кирил и Методий“ на стойност 50 000 лв, показва справка в сайта на инициативата-myastowsarceto.bg.

В Стара Загора партньорът на фондацията е Обществен дарителски фонд. Желаещите могат да се обърнат към тях, за да направят своето дарение, но това може да стане и чрез ДМС номер, а и по специална сметка, казва за Радио Стара Загора днес Моника Писанкънева от „Работилница за граждански инициативи”.

Срокът за набиране на средства изтече в края на юли, но беше удължен до началото на септември, а ако пълната сума не бъде събрана до тогава, дарения ще продължат да се приемат и в следващите месеци, съобщава Моника Писанкънева.