Няма Левски, няма Литекс, Берое е фаворитът за топ 3

Заралии показаха в неделя, че не са отборът отпреди 12 месеца


Берое се завърна с гръм и трясък като фаворит за място в топ 3. Заралии биха Левски по убедителен начин, но впечатляващото е не просто победата, а кога дойде тя. След старт като този в първите три кръга Берое често се е предавал, оставал е да се носи по течението. В неделя възпитаниците на Петър Хубчев направиха обратното, тръгнаха срещу течението.
Изпуснатите победи срещу Черно море и Ботев, пропиляната такава дори срещу Литекс дойдоха в повече. Както на отбора, така и на феновете. Заралии бяха спрягани като един от отборите, които ще диктуват събитията в “А” група. Вместо това след третия кръг те се озоваха на последно място. През годините това е било достатъчно Берое да забравя рано-рано каквито и да е амбиции. И да се концентрира около живучкане в златната среда, гарнирано с епично представяне в турнира за Купата на България. Затова двубоят с Левски не бе просто важен, той бе съдбовен. Само победата съхраняваше онзи образ на Берое, който мнозина нарисуваха преди началото на сезона. И заралии го направиха! Сега остава да вземат победа в Овча купел и окончателно се връщат там, където ги слагаха – основен фаворит за място не просто в топ 6, а в челната тройка. Може би непосредствено зад Лудогорец, но пък близо до ЦСКА.
Неведнъж сме писали, че Берое е по-различен отбор от всички останали в България. Той е уникален. А такъв го прави преди всичко феноменалната му публика. Няма да е пресилено да се каже, че далеч преди да е вкарал Мапуку първия си гол, Берое вече водеше в резултата в психологически план. Защото публиката застана зад отбора, зад треньора с цялото си сърце, с цялата си душа. Берое си остава и днес най-гледаният отбор в България, най-подкрепяният. Това показват цифрите от трите домакинства. Зелено-белите имат зад гърба си многохилядна стена, в която могат да се опрат, преди да скочат. И когато гърбът им е в тази стена, те спират да отстъпват. Както в неделя. Знаково е, че Берое е единственият отбор сигурно на Балканите, на чиито гърди вместо спонсор стои името му! Дори и символично, това показва, че няма сила на света, която да е по-голяма от Берое. Дори силата на парите! И точно затова Стара Загора обича своя Берое. Затова и в неделя беше онзи воин, който първи натисна съперника, който така уплаши Стефано Кунчев, че той започна да бърка от страх.
От тук нататък, вече понатрупали точки, вече върнали самочувствието си, футболистите на Берое трябва да тръгнат смело нагоре. Колко нагоре ли? Много!
,