Жителите на село Вардим обмислят да блокират пътя Свищов-Русе

Животът

13-08-2014, 10:44

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Първомайчани негодуват от начина на асфалтиране в селото

Главния път в селото е в плачевно състояние

Двукилометровата отсечка, която се извива през центъра на село Вардим не е ремонтирана от три десетилетия, казват местните. От години е осеяна с дупки с размерите на кратери. При всеки проливен дъжд водата отнася асфалта, а наносите стигат до центъра на селото. Разбитият участък, в комбинация с денонощно преминаващите тежкотоварни камиони по направлението Свищов - Русе, увеличават шума и съсипват къщите на хората. Положението се влошава с всеки изминал ден.

Дупките по улицата стават все по-големите. Това принуждава шофьорите да ги заобикалят и да преминават по тротоара. Местните живеят в постоянен страх, че някой тир ще влезе в дома им. Със свои средства са направили предпазни ограждения.

"Миналия месец имаше земетресение – ние не го усетихме, защото мислехме, че е камион. Над 120-130 камиона денонощно минават по разбитото шосе и хората не са толкова притеснени от движението, колкото от вибрациите, които се получават от преминаването на тежките камиони по разбития път.", разказва жителка на селото.

Други негодуват, че е направен ремонт на шосето за две села, по което няма толкова движение.

От години кметът на селото води кореспонденция с отговорните институции за отпускане на средства за ремонта на републиканския път. Резултатът - отговор, в който се твърди, че участъкът е ремонтиран. Според документацията през месеците април и май са извършено възстановяване на разбитите части на пътя. Жителите на крайдунавското селце обмислят да блокират пътя, ако проблемът им отново остане незабелязан.