Ще прегърне ли Ботев купа след 33 години чакане?

LED системата с рекламни пана на стадион „Лазур” е готова и очаква бултрасите

Тази вечер от 20:30 часа един срещу друг излизат Ботев Пловдив и Лудогорец в битка за Суперкупата на България. Сблъсъкът е повторение от този за Купата на България през май месец, когато „орлите“ надделяха с 1:0 с гол на Роман Безяк.

Тогава срещата бе съпътствана от хулигански прояви на „канарите“, които запалиха „Лазур“, а това доведе до тежка санкция за клуба.

В Бургас „жълто-черните“ ще гонят първи трофей от 33 години. За последно Ботев прибави във витрината си Купата на Съветската армия през 1981 година.

В същото време възпитаниците на Георги Дерменджиев са близо до требъл, след като през последните 12 месеца спечелиха всичко възможно в България.

Със сигурност „зелените“ ще имат едно наум предвид тежките предстоящи двубои с ЦСКА за „А“ група през уикенда и със Стяуа през идната седмица в Шампионската лига.

Сега пловдивчани са напълно различен тим, след като през лятото си тръгнаха голяма част от чужденците, а на тяхно място бяха привлечени млади и перспективни футболисти.

Очаква се и двамата специалисти в лицето на Дерменджиев и Вуцов да направят няколко промени.

Наставникът на Ботев вече обяви пред Sportonline.bg, че желанието му е да даде шанс на повече млади футболисти, които да се докоснат до двубой от такъв калибър.

Шампионите няма да могат да разчитат на Брайън Ангуло, който е с травма.

Двубоят ще бъде свирен от Николай Йорданов, който в кариерата си има три срещи между тези два тима- 2 пъти 0:0 и веднъж 2:2.

В същото време стана ясно, че вече напълно готова е LED системата с рекламните пана на стадиона, които бяха опожарени от фенове на Ботев на 15 май по време на финала за купата. Тя е ремонтирана и ще бъде използвана в максимална степен, съобщиха от управата на стадиона.