Полицаи от Тутракан пипнаха крими герой след екшън по пътя и слънчогледова нива

Преследваният бил с богато криминално минало

Бърза и професионална реакция на служители от полицейското управление в Тутракан вчера около 15 часа е довела до задържането на 33-годишния криминалнопроявен Б.Я., съобщиха днес от ОД на МВР в Силистра. До ареста на Б. Я се е стигнало след екшън с автопреследване, укриване в слънчогледова нива и полицейски хайки.
От силистренското МВР разказаха, че Б.Я. се е придвижвал с автомобил, издирван по Шенгенската информационна система /ШИС/ и от Интерпол. Тутраканските полицаи реагирали веднага, след като били уведомени от колегите си от съседното районно управление в Сливо поле, че без да се подчини на подаден знак за спиране, мъжът се придвижва с висока скорост с автомобила си „Фолксваген” в посока към Тутракан, пише paralel44.com.
Незабавно край силистренското село Нова Черна бил поставен полицейски пост, но при опита на служителите да го спрат, Б.Я. извършил рискова маневра, застрашила живота на полицейските служители, и отрашил в обратна посока. След кратко преследване той навлязъл в слънчогледова нива, където изоставил колата и се укрил, вземайки със себе си регистрационните табели.
Проведените незабавно заградителни мероприятия на слънчогледовата нива обаче дали резултат и полицаите успели да го пипнат. Проверка показала, че Б.Я. има богато криминално минало, а автомобилът му е обявен за издирване по ШИС и от Интерпол. Той е задържан за срок до 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство.