Масови проверки на хотели и ресторанти по морето

Животът

13-08-2014, 14:08

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

От началото на сезона до момента по цялото Българско Черноморие са направени едва 1700 проверки от инспекторите

Заведенията по морето ще бъдат гледани под лупа. 34 инспектори от цяла България ще помагат на колегите си в областите Варна, Добрич и Бургас. Разпределени в 15 екипа проверяват хотели и ресторанти от Дуранкулак до Бургас. Вече паднаха и първите жертви на инспекциите, информира Нова телевизия.

Оказва се, че категоризацията е най-важното условие, за да работи един обект. Инспекторите използват и въведените преди месец чек-листи, особено при проверка на хотели от висока категория.

Работата на инспекторите това лято е дала първи сериозни резултати - затворени са четири заведения, а собствениците им са глобени с от 1000 до 10 000 лева.

Това лято обаче туристите не могат да се оплакват във временни приемни. Причината - няма пари за разкриването им. Броят на проверките също е намален.

От началото на сезона до момента по цялото Българско Черноморие са направени едва 1700 проверки от инспекторите на комисията, докато през миналата година само в Бургаски регион броят на проверените обекти е над 2100.

Според инспекторите малкият брой проверки не влияе върху качеството на предлаганите услуги. Освен това, в областните центрове работят постоянни приемни, в които недоволните туристи могат да подават сигнали, информира още Нова телевизия.