Изненадващи проверки по бензиностациите край морето

Инспекторите продължават да следят за злоупотреби и с таксиметровите апарати

Инспектори от Държавната агенция по метрологичен и технически надзор провериха 12 бензино и газстанции по Южното Черноморие. Проверяващите тръгнали по обектите след десетки жалби за неточно измерено количество гориво, заредено в леките автомобили. 

Констатирани са нарушения в един от обектите, където след извършени контролни измервания на газколонка е установено, че тя не дозира в допустимите граници на точност. Поради това е спряна от употреба и е съставен акт за установяване на административно нарушение.   

Проверени са и всички бензино и газ-станции, намиращи се на АМ "Тракия", между Нова Загора и Бургас. На два от обектите е констатирано, че средствата за измерване са без валидни знаци от метрологична проверка. На нарушителите са съставени актове.

Припомняме, че от началото на годината в цялата страна се организират изненадващи проверки, като целта е да се намалят до минимум злоупотребите, за които ни сигнализират граждани. Освен проверките по бензиностанциите, инспекторите продължават да следят за злоупотреби с таксиметровите апарати по Черноморието, където миналата седмица бяха установени нарушения.