Фериботът на Бориславова тръгва в петък. Вижте го!

За комфорт по време на пътуването има кафене, бар, киносалон, Интернет зона

Точно 100 евро ще струва пътуването по РО-РО линията, която ще свързва Бургас с грузинския Поти. Самата Цветелина Бориславова, която инвестира значителни средства в закупуването на ферибота „Дружба”, пристигна в Бургас, за да го представи пред журналисти. Корабът ще направи първия си курс на 15 август тази година, като вече имало и мераклии за пътуване до Близкия Изток.

От 600 до 1 500 евро пък ще струва трипът, ако сме решили да преплаваме Черно море с камион или автомобил. „Дружба” предлага три категории каюти. За комфорт по време на пътуването има кафене, бар, киносалон, Интернет зона.

Корабът е 180 метра. Именно големината му наложила да бъдат купени не едно, а две корабни места. Тепърва ще се изграждат зоните, в които трябва да се обслужват пътници и товари. Според Бориславова, завършена инфраструктура трябва да има през следващата година.

„Нужно е да възстановим връзките си със страните от Близкия изток и бившия Съветски съюз. България винаги е била врата към Европа. С новата магистрала до София, Бургас има предимство пред Варна. За нас това е проект с много голяма стратегическа важност за страната ни", заяви бизнесдамата.