Къде е купата? Отново в Разград (СНИМКИ)

Спорт

13-08-2014, 23:07

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ботев загуби от Лудогорец с 1:3 финала в Бургас

Ботев загуби мача за Суперкупата на България с 1:3 от Лудогорец.

Гола за "канарчетата" вкара Милен Гамаков в 18-а минута след перфектно заучено положение, а за Лудогорец точни бяха Върджил Мисиджан в 53-а минута, Марселиньо в 85-а минуа и Юнес Хамза в 90-а минута.

Срещата бе белязана от изключително спорен червен картон на футболиста на "жълто-черните" Александър Колев, показан му от главния съдия Николай Йорданов в 45-ата минута на срещата.

Ботевистите изиграха силно първо полувреме, в което по нищо не отстъпваха на шампиона на България. След почивката обаче, в следвствие на червения картон, момчетата на Велислав Вуцов се поприбраха и заиграха по-дефанзивно, с което преотстъпиха инициативата на Лудогорец.

Двубоят стартира равностойно и в първите няколко минути преобладаваха единоборствата. В 7-ата минута Мариян Огнянов центрира от свободен удар и Пламен Николов засече с глава, но Владислав Стоянов улови. Минута по-късно разградчани стигнаха до идентична ситуация, при която топката бе центрирана към Марселиньо и той я насочи с глава, а Стаховяк спаси.

В 11-ата минута Цветелин Чунчуков получи топката по дясното крило, напредна и шутира от ъгъла на наказателното поле, но Владислав Стоянов се намеси отлично и спаси първата добра ситуация за гол. При последвалия ъглов удар Чунчуков засече топката с глава, но я прати покрай гредата. В 15-ата минута Михаил Александров шутира от опасна дистанция, но ударът му бе много неточен и топката излезе в аут.

В 19-ата минута Ботев откри резултата. Мариян Огнянов центрира от пряк свободен удар към Пламен Николов, защитникът на "канарчетата" насочи топката с глава към вратата на "зелените" и Владислав Стоянов я изби, но тя се озова на крака на Милен Гамаков, който от непосредствена близост вкара в опразнената врата. Символичните домакини от Разград отговориха на предизвикателството и 5 минути по-късно Даниел Абало остана очи в очи със Стаховяк и шутира, но полският страж на "канарчетата" се намеси отлично и спаси.

В 29-ата минута Марселиньо получи пас зад защитата на "жълто-черните", напредна с топката и прехвърли Стаховяк, но Росен Колев притича и изби влизащата във вратата топка. В 44-ата минута Александър Колев бе декориран в жълто от Николай Йорданов за нарушение срещу Кайсара. В даденото от съдията продължение на първата част Александър Колев получи топката по лявото крило и се опита да премине между двама защитника на Лудогорец, но не успя и падна на земята. Главният съдия отсъди непряк свободен удар, маркирайки опит за симулация на Колев. Въпреки това, нападателят на "жълто-черните" не реагира на решението на рефера и подмина ситуацията, но Йорданов реши да изгони Колев и му показа втори жълт и респективно червен картон.

Това вбеси целия състав на "жълто-черните" и "канарчетата" обградиха главния съдия, който с решението си взриви цялостната атмосфера на ст. "Лазур". Разправиите продължиха и на почивката, когато Йорданов показа жълт картон на Адам Стаховяк.

През второто полувреме численото предимство на Лудогорец натежа и разградчани контролираха топката в дълги периоди от игровото време.

В 53-ата минута "зелените" стигнаха до равенството, след като Марселиньо центрира топката в наказателното поле на Ботев, "жълто-черната" отбрана не реагира добре и Върджил Мисиджан от няколко метра вкара за 1:1.

В 62-ата минута пловдивчани имаха отлична възможност да поведат за втори път в резултата. Цветелин Чунчуков бе фаулиран на границата на наказателното поле на Лудогорец и "жълто-черните" получиха правото да изпълнят пряк свободен удар, но шутът на Мариян Огнянов бе отразен от Владислав Стоянов.

В 72-ата минута бившият футболист на "канарчетата" Юнес Хамза шутира от 16 метра, но Стаховяк внимаваше и спаси. 2 минути по-късно разградчани създадоха сериозно меле в наказателното поле на Ботев и Мисиджан стреля, но защитник на "жълто-черните" изби топката, която се бе насочила към вратата.

В 85-ата минута "зелените" изпълниха ъглов удар, при който Марселиньо бе оставен непокрит и от близка дистанция се разписа за 2:1.

3 минути по-късно ботевистите бяха близо до изравняването, но удар с глава на Пламен Николов бе отразен със сетни сили от Стоянов.

В даденото от съдията продължение Юнес Хамза фиксира крайния резултат с удар от 12 метра.