Митничарите в Бургас на тръни, чакат нови „честитки” за уволнения

След връщането на Ваньо Танов, тръгнаха слухове за рокади

Митничарите в Бургас са на тръни, откакто стана ясно, че Ваньо Танов се връща на шефския пост в Агенцията. От три дни подчинените му в морския град чертаят черни сюжети за бъдещето си. „Чакаме нови чистки и уволнения.

Няма да се размине без секира. Много народ ще остане пак на улицата”, пророкуват митничарите. Страховете им са свързани най-вече с лоши спомени от времето, когато Танов пак оглавяваше Агенция Митници. Тогава над 50 служители от бургаската митница бяха съкратени. Говори се, че предстоят рокади и в ръководството. В момента началник на митницата е Валентин Пантов. Той бе назначен в началото на тази година след конкурс за длъжността. Според подчинените му обаче той не бил добре поставен пред Ваньо Танов. Дали Танов ще му гласува доверие или тепърва предстои нова рокада, ще се разбере съвсем скоро.
Най-обиграните служители са решили да изчакат „на сянка” докато изтече мандатът на служебното правителство. Много от митничарите са отключили внезапно стари болежки и са тръгнали по доктори. Очаква се скоро да завалят и дълги болнични.