Здравната каса с удължено работно време заради презаверката на книжките

Чиновниците работят без обедна почивка за да обслужат пациентите

 С удължено работно време работят този месец служителите в Бургаската здравна каса. Причината е, че до края на август трябва да бъде извършено презаверяване на рецуптурните книжки заради Международния класификатор на болестите,  въведен в началото на декември миналата година.

 В момента бургазлии се редят на опашки през касата и чакат повече от 60 минути, за да бъдат обслужени. Напрежението възниква още през юли, защото се оказа, че личните лекари не са информирали хората. Така в последния момент документите ти трябва да презаверят на 108 хиляди души с хронични заболявания. Сега обработените рецуптурни книжки са 56 000. 

От касата съветват бургазлии задължително да минат през личния си лекар преди това, защото при някои не се налага презаверяване.   От 7 до 17 часа работят здравните чиновници в Бургас  и без почивка на обед. 

От НЗОК увериха, че независимо, че от 1 септември предписването и отпускането на лекарствени продукти ще се извършва само по презаверени в РЗОК рецептурни книжки, няма да има пациенти, които ще бъдат затруднени при получаването на лекарствата си.