Каймаканов се самопохвали за финал

Оплака се, че работел под натиск

На символичната церемония по предаване на властта на новия областен управител, бившият губернатор Венцислав Каймаканов, отчете работата си през последната година. Предишното правителство работеше под натиск, ние в областта също, но въпреки това успяхме да направим доста неща, категоричен бе Каймаканов. Той допълни, че не знае какво е спечелил и загубил, докато е бил на поста губернатор, но е разбрал къде е основният проблем в управлението. Не се развиваме, защото служителите в администрацията не са мотивирани. Заплата от 500-700 лв. за млади и обучени специалисти звучи несериозно и това спъва каруцата, изрази наблюденията си бившият областен.

Каймаканов обяви, че не е правил кадрови промени по време на управлението си. Три или четири са случаите, в които се е разделил със свои служители по взаимно съгласие, стана ясно по време на пресконференцията. Бившият областен сподели, че е доволен от работата върху осигуряване на средства за изграждане на пътищата около Пловдив – 21 млн. лв. са осигурените от държавата пари за този проект. Другият повод за гордост е, че Спорното училище в Пловдив вече е под финансовата закрила на държавата и след ремонта на общежитията там тепърва предстои да се правят много реконструкции в самите зали.

Преди да предаде символите на властта на новия областен, Каймаканов бе посрещнат от малка група протестиращи срещу кабината Орешарски. Бившият губернатор прие атаката на гражданите с леко раздразнение и влезе в сградата, за да изпълни последната част от служебните си задължения.

Относно номинацията му в листата на ДПС за предстоящите избори, Каймаканов заяви, че е научил за това признание от медиите. Поласкан съм, явно някой е забелязал работата ми в администрацията, не скри задоволството си бившият губернатор. Въпреки това отказа да говори повече по темата. След като стане ясно какво е решението ми, ще дам официална пресконференция, каза той в заключение.