Кметът на Босилеград: Бойко, трябва да се върнеш спешно на власт

Докато Вие бяхте на власт, ние не бяхме забравени

„Бойко, трябва да се върнеш спешно на власт. Времето, в което беше премиер на България, беше чудесно и златно време за българите, както в България, така и в чужбина.” Това заяви кметът на Босилеград Владимир Захарийев по време на среща с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, която се проведе в Централата на партията. Захарийев подчерта, че заедно с колегите си от Община Босилеград са дошли при своя брат Бойко, който познават от много години като страхотен, културен, качествен човек, който се грижи превъзходно за народа и за българите, които са отвъд границите на Република България. „Докато Вие бяхте на власт, ние не бяхме забравени, понеже министрите и хората, които бяха в партия ГЕРБ, показаха, че може да се помага от сърце на хората. Показахте, че има хора, които не са на постовете си само за да мислят за властта, а за да помогнат на народа. Вие показахте чудесно това, докато бяхте премиер”, посочи кметът на Босилеград. Той благодари на председателя на ГЕРБ за помощта, която българите в Западните покрайнини са получавали от българските институции в областта на здравеопазването, образованието, просветата, културата и фолклора, което им е показвало, че не са забравени.

Бойко Борисов и Владимир Захарийев разговаряха за актуалната политическа ситуация в България, както и за проблемите на българската общност в Западните покрайнини. Двамата обсъдиха идеята за създаването на клуб на ГЕРБ в Босилеград. „Заради действията си, докато бяхте премиер, имате все по-голяма и по-голяма подкрепа в Западните покрайнини. По ваше време грижата към нас от страна на България се увеличи значително. Това остави големи следи. Трябва да се върнете там, където Ви е мястото, понеже това бяха златните години и за България, и за нас българите в Босилеград”, заяви Захарийев. Той благодари на Бойко Борисов за това, че многократно е съдействал на българи от Западните покрайнини да бъдат лекувани в България, за ремонтирането и изграждането на църкви в Босилеград, както и за осигуряването на езиковото обучение на деца и създаването на възможности да учат у нас.

Владимир Захарийев подчерта, че през последната една година подкрепата от българските институции към българите в чужбина е намаляла значително. „Няма да забравим как се отнасяха хората и в посолството, и в консуслтвото, и в коя да е институция в България към нас българите, които сме оттатък. Вие ни приемате винаги, когато поискаме, докато има много премиери и кметове, при които трябва да се чака по половин година за среща”, каза още кметът на Босилеград. Захарийев подчерта, че Община Босилеград работи много добре със Столична община още от времето, когато Бойко Борисов беше кмет на София, а сега има отлично сътрудничество както със столичния кмет Йорданка Фандъкова, така и със заместник-кмета на София ген. Стоян Тонев.

Делегацията от Босилеград подари на Бойко Борисов барелеф с герба на Община Босилеград с пожелания да бъде обграден винаги с усмихнати хора.