Гавра с почернени семейства! Условна присъда за убиеца на млад пешеходец

Мотористът причинил смъртта на пътя е с отнета книжка за 5 години

Окръжни магистрати в Бургас разплакаха почернени роднини, след като днес в съда чуха присъдата, която ще търпи убиецът на техния роднина. Той е починал при зверска катастрофа на на пътя Бургас-Слънчев бряг, където мотористът Иван Иванов се врязва в него с бясна скорост, докато е присичал пътното платно. От удара с мотора, пешеходецът е починал на място.  Иванов ще търпи условно наказание - от две години и осем месеца лишаване от свобода. Според съда то е за непредпазливо причиняване на смърт на пътя. магистратите лишиха Иванов от право да управлява моторно превозно средство за срок от 5 години.
Делото срещу Иванов беше разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият призна фактите изложени в обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях. Съдът намали първоначално определенотонаказание от 4 години лишаване от свобода и постанови Иванов да търпи 2 години и 8 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване отложи с 5 години изпитателен срок.
Двама от роднините на починалия при катастрофата предявиха граждански иск за претърпени неимуществени вреди. Съдът уважи гражданските им претенции в размер на 60 000 лева за единия и 30 хиляди лева за другия ищец.