Областният управител прие шефа на “INTERHELP“ Улрих Беман

Международната хуманитарна организация направи дарения на три общини

Областният управител Недко Марчев посрещна днес ръководителя на Международната хуманитарна организация "INTERHELP" Улрих Беман. От името на жителите на област Добрич той изказа сърдечна благодарност за всеотдайната и безкористна помощ на хуманитарната организация и за направените сериозни дарения в общините Шабла, Каварна и Добрич.

         Гостът разказа за дейността на "INTERHELP", която в момента се осъществява на 3 континента, в 7 държави. Г-н Беман подчерта, че от много години е приятел на България и с удоволствие гостува тук със семейството си през ваканциите. В момента реализира пореден социален проект в Шабла, за което помоли за подкрепа Областния управител. Недко Марчев заяви готовност за съдействие от страна на институцията и изрази надежда за бъдещи съвместни ползотворни начинания на територията на областта.

         За финансовото и материално подпомагане на пострадали при природни бедствия и за активната дарителска дейност в общините Добрич, Каварна и Шабла, област Добрич, гостът бе удостоен с грамота от Областния управител Недко Марчев.

 

            Кратка справка за дейността на Международната хуманитарна организация "INTERHELP", Германия, с ръководител Улрих Беман:

         Организацията се занимава с подпомагане на пострадали при природни бедствия и участва активно в социални проекти по целия свят (Филипини, Шри Ланка, Тайлант, Румъния, Македония, България и др.).

         В България в гр. Пазарджик е построен социален дом за деца лишени от родителски грижи, като 10 години дейността му изцяло е финансирана от "INTERHELP" (персонал и издръжка).

В област Добрич дейността на "INTERHELP" е следната:

В община Каварна - подарена линейка и обзавеждане на 2 отделения в МБАЛ гр. Каварна

В община Шабла:

- подарена линейка за гр. Шабла.

- подарен специализиран лек автомобил за оказване на помощ при катастрофи на РС ПБЗН в гр. Шабла.

- изградена и обзаведена с уреди детска площадка в с. Ваклино.

- обзавеждане на Центъра за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) в гр. Шабла.

- обзавеждане на 2 пинсионерски клуба в с. Горичане и гр. Шабла.

- финансово и материално подпомагане на 45 семейства след земетресение в гр. Шабла.

В община Добрич - финансово подпомагане от 5 000 EUR на 2 ЦДГ в гр. Добрич за възстановяване след наводнението от м. юни 2014 г.