Питка с мед за новия асфалт на "Петър Шилев"

Живеещите в района се оплакаха от джигити, поискаха легнали полицаи

След едномесечен ремонт бе открита обновената отсечка на една от най-важните улици в район "Северен", която се явява свързващ елемент между Пазарджишко шосе и Голямоконарско шосе – "Петър Шилев". Проектът включва реконструирукция на 210 м от улицата, които са били в окаяно състояние, както и три отклонения към блоковете. Извършено е фрезоване на асфалта, уплътняване на основата и цялостно преасфалтиране. Стойността на ремента е 45 000 лева.

Преасфалтирането на "Петър Шилев" бе належащо и не можеше да се чака повече, коментира районният кмет Ральо Ралев.

Щастливи жители от околните кооперации се бяха подготвили специално за рязането на лентата и почерпиха с питка и мед, видя нашият репортер.

С новия асфалт обаче се появиха  и първите проблеми. Живеещите около "Петър Шилев" се оплакаха от джигите и настояха за поставяне на легнали полицаи, още повече, че в непосредствена близост се намира ЦДГ "Захарно петле".

Вече имаме изграден проект по проблема, но в момента е на етап съгласуване в КАТ. До края на седмицата трябва да е готов, похвали се Ральо Ралев.

Следващата седмица ще бъдат поставени ограничителите на скоростта, пътните знаци и маркировката. Остава само да шофирате внимателно и с удоволствие.