Малката госпожица Анастасия кръсти корабчето

Приятна изненада се оказала поканата на общинските служители към младото семейство Таневи

9-месечната Анастасия стана кръстница на общинското корабче, което от днес изпълнява редовните си курсове до Острова. Кръщелницата получи специално медийното внимание на церемонията, която се проведе на Моста, минути преди първиуя курс на кораба „Анастасия”.

Кръстницата беше представена от заместник-кмета по бюджет и финанси в община Бургас, Красимир Стойчев. Приятна изненада се оказала поканата на общинските служители към младото семейство Таневи. „Бяхме очаровани, когато две служителки на общината ни посетиха у дома. Помолиха същеричката ми да стане кръстница на корабчето, защото е най-малкият жител на Бургас, който носи името Анастасия”, каза майката на малката красавица, Елена Танева.

Корабчето „Анастасия” е изработено в Царево по поръчка на местната администрация. Стойността му е 910 800 лева. По традиция в корпуса на кораба бе счупена бутилка шампанско. Тапата от нея и кръщелното свидетелство, зам.-кметът Стойчев предаде на капитана. Малката Анастасия получи подарък - син делфин и сертификат за кръстница.

Катамаранът е оборудван със съвременна техника и отговаря на всички стандарти и изисквания за безопасност. Корабът разполага с 80 места в закрития салон и две места за инвалидни колички.

На разположение на пътниците са общо 3 санитарни възела, като единият е за хора с увреждания.  Има бар за кафе и студени напитки, плазмен екран и аудио система, интерком система за връзка между пътнически салон и кабината за управление На откритата палуба са обособени 18 допълнителни места за сядане.

"Да е честит на всички бургазлии и гостите на Бургас", каза при церемонията за кръщаване на кораба главният архитект на Бургас Веселина Илиева. Сред присъстващите бяха Костантин Луков- председател на общинския съвет, народния представител от 42-то народно събрание Снежина Маджарова и др.