Румяна Коларова: Учебната година ще започне навреме и в наводнените региони

Мисия Добрич

15-08-2014, 15:57

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Румяна Коларова в Добрич (снимки)

Ремонтните дейности в пострадалата от наводнението гимназия ще завършат в срок

Учебната година ще започне на 15 септември в цялата страна, заяви пред журналисти в Добрич министър доц. Румяна Коларова. Няма данни ремонти да възпрепятстват церемонията или да попречат на първите учебни дни. От министерството се фокусират в преодоляването на последиците от наводненията в образователни институции, допълни  министър Коларова.

Днес министър Коларова заедно с нейният заместник Ваня Кастрева  огледаха щетите в Хуманитарна гимназия "Св.Св. Кирил и Методий" в Добрич. Сградата бе наводнена на 20 юни т.г. Още е рано обаче да се коментира колко от гласуваните от Междуведомствената комисия близо 16 млн.лева за наводнените райони ще отидат за образование, каза Коларова.

В училището в Добрич вече е постъпила сумата от  185 000 лева, отпуснатата от предишното правителство като целева помощ, съобщи директорът му Тодор Георгиев. В момента текат мащабни ремонти. Наводнен е бил приземният етаж на площ 1 100 кв.м, в който се помещава столова и складове. От ръководството увериха, че всички дейности ще приключат в срок.

Зам. министър Ваня Кастрева  отправи апел към издателите при възможност да предоставят безвъзмездно учебници на учениците в гимназиалния етап на обучение, засегнати от наводненията.

В Хуманитарната гимназия на Добрич вече има заявено желание от издателство да дари учебници за горните класове, увери директорът на учебното заведение Тодор Георгиев.