Малчугани от Пловдив решават как да ръководят Държавата на децата

Мисия Пловдив

16-08-2014, 08:18

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Чрез различни игри, децата ще се запознаят с правата и задълженията си

Днес от 10:30 часа на създаденото "От Децата на Пловдив" място за "Размисъл и вдъхновение – Серендипити" /площадката над "Конюшните на Царя"/ ще бъде проведено "Тайно заседание на Задруга на децата в Пловдив" за структуриране основите на детско управление в Държавата на Децата.

Помощник на децата в това начинание ще бъде книгата на Януш Корчак "Крал Матиуш Първи", писателите Петя Кокудева и Александър Секулов, както и специалисти от Сдружението - психолог, социален работник и превантивен педагог. Ще присъства и заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика на Община Пловдив Петър Зехтински.

Творческото събитие представлява първа стъпка в инициативата на Сдружение Серендипити-2014 за привличане на децата като преки участници в управлението на тяхната среда, за осъзнаване на техните права, задължения и интереси.

Организаторите са предвидили също и пикник, дискусия, кралска фотосесия и много забавления. Ще бъде представена извадка от книгата на Януш Корчак "Крал Матиуш Първи", която да фокусира вниманието на малките и да внесе допълнителна яснота около предварителната презентация на идеите от книгата, направена в периода 11-14 август от представители на Сдружението на място в институциите.