Който учи, ще сполучи? Вижте 5 милиардери, напуснали университета!

Животът

16-08-2014, 09:17

Снимка:

Money.bg

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Гейтс напуска Харвард през 1975, но през 2007 става почетен доктор на университета

Невинаги завършването на университет носи успех в живота. Обратното също е валидно и доказателството са петима милиардери, които по една или друга причина не завършват университет, пише bgonair.bg.

Пети в класацията е Пол Алън, един от основатели на Microsoft. Състоянието му възлиза на 16 милиарда долара и Алън го е натрупал, въпреки че през 1974 напуска Вашингтонския държавен университет.

Трето и четвърто място поделят Шелдън Аделсън и Марк Зукербърг с по 33 милиарда долара. Аделсън напуска Градския университет на Ню Йорк през петдесетте, а съоснователят на Facebook напуска Харвард през 2004. Зукербърг разработва Facebook в стаята на общежитието си.

На второ място се подрежда Лари Елисън, който напуска Чикагския университет през 1964, със своите 44 милиарда долара. Елисън е един от основателите на Oracle.

Не е изненадващо, че първото място е за Бил Гейтс. Състоянието на съоснователя на Microsoft е 83 милиарда долара. Гейтс напуска Харвард през 1975, но през 2007 става почетен доктор на университета.