РЗОК - Пловдив работи извънредно за презаверка на рецептурни книжки

Мисия Пловдив

16-08-2014, 09:39

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Така ще е и в останалите съботи и недели до края на месеца

Служителите на Районната здравноосигурителна каса в Пловдив работят днес, независимо, че е почивен ден.Така ще е и в утрешния неделен ден, както и в останалите почивни дни до края на август, припомнят от НЗОК.

Работата в почивните дни се налага , тъй като пред сградата на Здравната каса в Пловдив, се образуваха големи опашки каса за презаверка на рецептурните книжки на хронично болните хора.

Ръководството на РЗОК – Пловдив действа в колаборация с кметовете на общините в областта, които събират рецептурните книжки на хората от своите райони, предоставят ги за обработка и ги връщат на пациентите. 

НЗОК уверява гражданите, че който не успее да презавери рецептурната си книжка до края на месеца, няма да изгуби правото си на лекарства, напълно или частично платени от НЗОК. Когато дойде датата да се вземе рецептата за следващата доза медикаменти, пациентът следва да отиде първо при личния си лекар да си вземе рецептата, а след това – в районната здравна каса по местоживеене, където ще си презавери книжката, и от там – в аптеката, да си получи лекарствата. Няма никакво основание хората да се притесняват, че ще бъдат оставени без лечение.