Циганета тормозят перничани

Целят с камъни автобуси и коли, псуват, грабят зеленчуци

Невръстни ромчета действат като добре организирана група за тормоз и кражби в Перник. Криминалните случки по улиците на миньорския град нямат край, съобщава zapernik.com.

Зад всеки ъгъл се случват небивалици и абсурди достойни за сценарий на филм на ужасите или екшън. В четвъртък вечерта перничанка е станал свидетел на вандалски прояви и кражба извършени от група невръстни деца от ромски произход, разказа тя.

Перничанката носела със себе си личния си фотоапарат, с който запечатала моментите на агресия и наглост на децата. Разхождайки се по големия мост над кооперативния пазар в центъра на града тя вижда как група ромчета са се покатерили на една от козирките на стълбище и се замерят с камъни по преминаващите по външноградската скоростна магистрала автомобили.

Децата, които били на видима възраст между 8 и 10 години, уцелили и автобус. Обективът на перничанката започнал да запечатва моментите на вандалски акт. Жената била на отсрещния тротоар, докато снимала хвърлянето на камъни по автомобили. Невръстните вандали забелязали насочения срещу тях обектив. При вида му те слезли от козирката и се затичали към кръстовището при СОУ "Д-р Петър Берон" (Руското). Перничанката тръгнала по петите им.

Жената настигнала децата на кръстовището, където те започнали да сипят псувни и заплахи към нея. Тя се опитала да ги попита защо хвърлят камъни по автомобилите по пътя, но въпросът само отприщил още по-голяма ярост в обидните думи.

Децата не се притеснявали от минувачите наоколо, които пък гледали втрещено към тях. Те дори си позволили да пресекат кръстовището неправилно и без грам опасение, че така застрашават живота си. Едно от хлапетата показало среден пръст на перничанката, която продължила да ги снима. Няколко от децата умело скрили лицата си със скъсаните си и изцапани тениски.