Марица спечели малката Битка за Пловдив (СНИМКИ)

Кършиякалии удариха Спартак с 2:0 на стадион „Тодор Диев”

Марица спечели малката Битка за Пловдив, след като надигра Спартак с 2:0 на стадион "Тодор Диев". Дербито бе от 2-ия кръг на Югоизточната „В” група, но това бе и първи официален двубой на домакините за настоящия сезон.

Кършиякалии пък продължават с пълен актив от точки, тъй като в предишния кръг взеха друго местно дерби – срещу Евроколеж с 3:2.

Първото полувреме на двубоя в „Кючук Париж” бе почти равностойно с лек превес във владението на топката за гостите от Кършияка.

Кумбаров и Емил Иванов направиха два хубави пробива по фланговете, но пасовете не достигаха до крайната цел. Марица пък  имаше възможност да отбележи малко преди почивката, но играч на Спартак изби топката пред самата голлиния.

Втората част започна с лек натиск на Спартак и в 61-ата и 66-ата минути Яруков пропусна да даде преднина на спартаклии.

В 75-ата минута падна и първият гол в срещата, като Йордан Влашки засече със страничен удар центриране от корнер, давайки  преднина на гостите за 0:1.

И когато всички смятаха, че дербито ще завърши при този резултат, дойде и най-интересната ситуация в мача. В даденото от съдията продължение Мастагарков изведе Площаков сам срещу вратаря на Спартак Начев, който го фаулира и съдията отсъди дузпа за Марица, като даде и червен картон на вратаря на "гладиаторите".

Но тъй като Спартак бе извършил всичките си смени на вратата застана полеви играч, в случая Кочев. Площаков вкара за 0:2 без дори "вратаря" да помръдне.

Това бе негов 4-и гол от началото на сезона в третия ешелон.