Ало, близките ви са заразени, спешно платете за ваксина!

Животът

17-08-2014, 12:20

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Това са сценариите, които измамниците използват, за да ви измъкнат парите!

Пенсионерка изгоря с 5000 лева по новия сценарий на телефонните измамници

80-годишна пловдивчанка се раздели с 5000 лева след поредния удар на телефонните измамници в града, съобщават от полицията.

В петък, около 12.30 часа възрастната жена получила обаждане от мним лекар. Той разказал на пенсионерката, че синът и снаха й са настанени в болница с много тежка зараза и спешно се нуждаят от скъпа ваксина. Разтревожената майка приготвила 5000 лева и ги предала на непознат мъж, който се представил за служител от здравната каса. Разследването по образуваното досъдебно производство продължават криминалисти от Второ РУ.

Полицията отново напомня на гражданите да не се доверяват и по никакъв повод да не дават пари на непознати. Нито една институция не взима суми на ръка и няма практика да използва посредници при разплащанията. При всяко съмнително обаждане, преди да бъде предприето каквото и да е било по изпълнение на исканията, потенциалните жертви трябва да се съветват с близки хора, на които със сигурност знаят телефонните номера. Добре е веднага да се подаде сигнал и до полицейски инспектор по местоживеене или на тел. 112.

Още за сценариите, които използват измамниците, четете ТУК!