63-ма нелегални емигранти доплаваха с кораб до Варна

Дете в тежко състояние е настанено в болница

59 афганистанци и четирима сирийци са доплавали до Морската гара във Варна, скрити в кораб, съобщава Topnovini.bg. Сред тях има 18 жени и 16 деца. В момента с чужденците се занимават граничните власти, които изясняват от къде са се качили на плавателния съд и как са стигнали до източната граница на Европейския съюз.

На Морската гара е присигнал и екип на Военна болница, който е оказал помощ на нуждаещите се. По непотъврдена информация едно от децата е било в тежко състояние и е откарано в болница. След приключването на процедурата от Гранична полиция, афганистанците и сирийците най-вероятно ще бъдат транспортирани до някой от бежанските лагери в страната

Само преди седмица други трима нелегални емигранти бяха намерени в тир, паркирал в базата на КООП търговия във варненския квартал "Възраждане", научи Varnautre.bg. Шофьорът спрял, за да разтовари стоката си в един от складовете, но щом отворил вратите на камиона, трима афганистанци изскочили отвътре. Те са на по 17 години. Момчетата са срязали брезента на покрива на превозното средство и са влезли вътре. Тирът е влязъл в България от Турция на пункта Лесово.