Състоянието на Йордан Стойков остава изключително тежко

Катастрофиралият депутат още не е стабилизиран

Състоянието на ексдепутата от левицата Йордан Стойков, който претърпя тежка катастрофа в събота сутринта на път за пленума на БСП, остава изключително тежко.

Той бе приет в кома в окръжната болница в Стара Загора, след като джипът му бил засечен от софиянка със сеат на магистрала “Тракия” край Чирпан, излетял в канавката и се преобърнал.

Още в неделя вечерта Стойков бе транспортиран със специална линейка на Военномедицинската академия в болницата в София. Според лекари обаче положението на пациента им остава критично, има опасност за живота му.

Колеги на Стойков разказаха, че първоначално не е установена фрактура на черепа. Счупени са обаче ребра, вероятно оттам са настъпили усложнения и той е бил интубиран, съобщава "24 часа".

“Още от началото на инцидента сме във връзка с лекарите в Стара Загора и с ръководството на Военномедицинския институт. Надяваме се той да превъзмогне всички усложнения”, каза след съботния пленум на социалистите говорителят им Атанас Мерджанов. На заседанието си НС на БСП трябваше да утвърди Йордан Стойков за водач на листата в Габрово. 50-годишният бивш кмет на Севлиево се ползва с авторитет в областта.