Свеж въздух в консерви предлагат в Бургас

Животът

18-08-2014, 07:41

Снимка:

"24 часа"

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Новият хит е по идея на руско семейство

Въздух от Слънчев бряг, Несебър, Бургас или Созопол, затворен в консервна кутия, е новият хит по морето. Бройката върви по 6 лв. и се харчи като топъл хляб. Консервите се предлагат в Морската градина на Бургас, пише "24 часа" 

Въздухът, запечатан в консервна кутия, е няколко вида - празничен,  чист, свеж, романтичен, установи проверка на изданието.

“Предлагаме ги от 5-6 дни и много се харчат. Бързо свършват, като най-много се търси “чист въздух” от Бургас. Купувачите са и българи, и чужденци, но българите вземат повече”, споделя продавачът на уникалния сувенир. Консервата е украсена с родния трибагреник, а какъв е въздухът вътре и откъде, е указано на три езика - български, руски и английски. Идеята е на двойка руски граждани - Александр и Диана Боград. Консервираният въздух от Българското Черноморие е на път да измести дори евтините китайски сувенири, коментират търговци. Не е ясно дали предприемчивите руснаци, пуснали на пазара празни консервни кутии, ще разширят бизнеса си и извън Бургас.