След смъртоносен запой с мастика! Баба е в кома, пребита от пиян

Животът

18-08-2014, 11:44

Снимка:

plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

С обвинение за средна телесна повреда е

80-годишна жена е в кома, пребита жестоко от пиян. Трагедията се разиграла в четвъртък вечер в смолянския квартал Устово.

50-годишният Христо Камбуров срещнал следобяд Мария Милкотева и я поканил да пият по нещо. След това я завел у тях и пили много мастика. По някое време Камбуров излязал до тоалетна. А като се върнал просто пребил бабата, пише smolyanpress.net.

След това сам се обадил на полицията, като казал, че в дома му има крадец. "Вероятно от алкохола е забравил, че е поканил жената и е решил, че е крадец. Нападнал я е с юмруци и я е пребил жестоко", коментираха запознати със случая. По случая е образувано досъдебно производство.

Мъжът е задържан за 24 часа и му е наложена мярка за неотклонение подписка, съобщи шефът на ОД на МВР главен инспектор Евгений Василев. Повдигнато му е обвинение за средна телесна повреда, каза окръжният прокурор Тодор Деянов.

Пребитата е с тежки травми по главата и гърдите, счупени прешлени, на командно дишане е, има опасност за живота й, казаха от интензивното отделение на смолянската болница. От години тя страдала от психически проблеми, но в квартала я описват като кротка и добра.

Христо Камбуров редовно пиел, след като престанал да работи като международен шофьор, заради епилепсията му, разказват негови комшии от Устово. Предстои псхихиатър да го освидетелства за състоянието му.