Внимавайте! Пътна полиция се активира от днес

Започват проверки по пътищата в Бургас и региона

Започват засилени проверки за спазване на правилатаза скоростта по пътищата. Очаква се те да бъдат много активни именно по морето и в областция център. 

Най-чести точки, където се очаква да бъдат ситуирани служители на КАТ в Бургас са района на надлеза "Владимир Павлов", където ограничението е 50 км., както и в комплеткс "Славейков", на главния път, на изхода на Бургас. Коли на пътна полиция се очаква да има и в района на комплекс "Изгрев", по пътя за Слънчев бряг и в "Лазур", на околовръстния път.

Припомняме, че пътна полиция стана част от инициативата TISPOL - европейска мрежа на службите на пътна полиция, за засилен контрол по спазване на разрешената максимална скорост за движение, съобщиха от МВР. Инициативата започва от днес и ще продължи до 24 август на територията на всички държави членки на ЕС.
За периода от 1 януари до 30 юни тази година в страната са регистрирани 3157 тежки пътнотранспортни произшествия , при които са загинали 283 и са ранени 3823 граждани. Превишената и несъобразена скорост продължава да е с най-голям дял за катастрофите по вина на водачите. По този показател данните за България са над средното ниво в сравнение с държавите членки на Европейския съюз.