Подхванаха и паважа по "Македония" (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

18-08-2014, 12:52

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петя Терзийска

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започва ремонтът на бул. "Македония"

Кметът Иван Тотев даде старт на реконструкцията

Кметът на Пловдив Иван Тотев даде старт на реконструкцията на бул. "Македония". Той направи символичната първа копка днес по обед пред кметството на район "Южен" и така постави началото на последния голям проект, касаещ пътната инфраструктура, който е предвиден в бюджета на община Пловдив. Тотев припомни, че бул. "Македония" е една от най-важните пътни отсечки в града, тъй като осигурява връзка с централната градска част през Бетонния мост и заяви, че ще се извърши ремонт на всички булеварди в "Южен", които са с паважна настилка и по които има засилен трафик.

Паважната настилка на натоварената артерия ще бъде заменена с асфалт, както това вече бе направено по ул. "Богомил" и както се прави в момента по "Петко Д. Петков". Кметът допълни, че освен че ще се асфалтира, по "Македония" ще бъдат подменени всички шахти, тротоарните настилки, осветителните тела. Булевардът обаче няма да бъде разширен, но ще се изградят джобове за автобусните спирки, които значително ще улеснят трафика.

Бул. "Македония" ще бъде затворен за движение от четвъртък, 21 август. Ще бъдат оставени с възможност за напречно преминаване кръстовищата с ул. "Скопие" и с ул. "Даме Груев". Кметът на Пловдив обяви, че цялата реконструкция е на стойност 1.438 милиона лева и се планира да завърши за срок от 60 дни.