Шефът на Агенцията по храните в Пловдив сменен

Мисия Пловдив

18-08-2014, 13:14

Снимка:

rodopismolian, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Смениха директора на Областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните в Пловдив. На мястото на д-р Иван Шиков за временно изпълняващ длъжността е назначен д-р Николай Петков. Заповедта за смяната е на изпълнителния директор на БАБХ проф. Пламен Моллов, съобщава Радио Пловдив.

В Пловдивска област са предприети всички превантивни мерки срещу болестта "син език", коментира д-р Петков.

В засегнатите селища продължава профилактиката като през почивните дни три машини са обработвали кошарите, животните и торищата. До сряда ще се извършва профилактика в община Хисар.

До момента са регистрирани огнища в Карловско, Брезовско и Първомайско като болестта е засегнала само овце и кози. Д-р Петков е категоричен, че до момента няма заразени болни крави.

Той подчерта, че труповете на умрелите животни се извозват навреме, а на трудно достъпните места, където кола не може да стигне, животните се полагат в трупосъбирателни ями.

Днес са взети още 50 проби от животни и са изпратени за изследване в София. Резултатите се следят ежедневно като кметовете на населените места се информират и при нужда се търси тяхното съдействие, обясни д-р Петков.