Нова работа! Търсят се дегустатори на шоколад

Университетът в Кеймбридж разработва технология, при която сладкото изкушение няма да се топи

Университетът в Кеймбридж обяви конкурс за прием на докторанти за "най-сладката работа" на света, проучване на шоколад. Работата може да е сладка, но се изисква добра диплома от университет, инженерни и физически способности, постижения в научни експерименти и добри умения по математика, съобщава в. "Гардиън".

 Университетът в Кеймбридж търси докторант, който да участва в изследователски проект, който ще продължи 3 години и половина. Изследването ще бъде за това как може шоколадът "да остане твърд и да покрие изискванията на клиентите", когато се съхранява и продава през летните месеци.

 Проблемът е познат на всеки човек, който някога е решавал в топъл ден да се поглези с шоколад, но е оставал разочарован, че шоколадът му се е разтопил. "Шоколадът има точка на топене, близка до тази на човешкото тяло", се казва в обявата на университета.

 Работата, която е само за кандидати от ЕС, се финансира от неназован спонсор, който "има съществуваща технология в тази област". Проектът "ще разработи едно основно разбиране на този въпрос, който се простира отвъд необходимостта на промишлеността", пише БГНЕС.

 Работното място в колежа по химическо инженерство и биотехнологии ще бъде открито през януари догодина. Срокът за подаване на документите за кандидатстване започва на 29 август.