Лейди Гага в кожата на Ейми Уайнхаус

Тя беше единствената ми надежда, когато се опитвах да пробия, разказва Лейди Гага

Докато се готви за старта на турнето си в Австралия, Лейди Гага се забавлява, пускайки свои снимки на феновете си в социалните мрежи, съобщава "Гала", цитирана от БТА. На една от тях видът на поп звездата отчетливо напомня за Ейми Уайнхаус.

"На път за Австралия. Мечтая за моите малки австралийски чудовища", написа тя в Инстаграм, имайки предвид турнето си в страната на кенгурата, което започва на 20 август. Постът й беше придружен от снимка, на която Лейди Гага е със съвсем нов пиърсинг на носа, прибрана на кок черна перука и сутиен, разкриващ пищната й гръд. Ретро прическа, изрисувани с черно очи, поглед на сърна... Ексцентричната Лейди Гага невероятно много прилича на Ейми Уайнхаус. Прилика, върху която феновете й не пропуснаха да акцентират в коментарите си.

Дали американката е избрала този вид в памет на британската поп изпълнителка, починала от свръхдоза през юли 2011? Напълно възможно. Лейди Гага винаги е била голяма почитателка на Ейми Уайнхаус. Известно време след смъртта й изпълнителката на "Юда" беше заявила пред сп. "Ролинг Стоун": "Тя беше единствената ми надежда, когато се опитвах да пробия. Никой не ме познаваше, нямах фенове, нито звукозаписно студио зад гърба си. Виждайки ме, продуцентите казваха, че не съм достатъчно красива, според тях гласът ми бил прекалено нисък или пък странен. Нямаше място за мен. Тогава я видях в списанията, видях я в една книга и си помислих, че може пък и да се намери място за такива като мен". След известен застой, следващите месеци се очертават доста натоварени за Лейди Гага.

През есента тя ще пусне втория си парфюм Eau de Gaga и ще се появи във филма "Град на греха 2: Жена, за която да убиваш" на Робърт Родригес. Лентата излиза по екраните на 17 септември.