"Нинтендо" кръщава с името на Робин Уилямс герой от игра

От компанията обещаха да поддържат спомена за актьора

Близо 110 000 почитатели помолиха през интернет мега производителя на видеоигри "Нинтендо" да нарече герой от сагата си "Легенда за Зелда" с името на Робин Уилямс, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Починалият американски комик беше голям фен на тази игра.

Уилямс, който неколкократно се е появявал в реклами на "Нинтендо", до такава степен харесвал играта, че дори кръстил на нея дъщеря си Зелда. "Робин Уилямс беше много обичан в "Нинтендо", заявиха в отговор на петицията в интернет, подписана в рамките на един следобед от 108 239 души, от американския клон на компанията, обещавайки да поддържат спомена за актьора. Ние разбираме вълната на подкрепа, изразена от страна играчите и смятаме да удовлетворим желанието им да го почетем в следваща игра".

Комикът, който беше запален фен на видеоигрите, ще бъде почетен и в World Of Warcraft, обявиха от Blizzard, издател на тази компютърна игра.

Робин Уилямс, една от най-блестящите и уважавани холивудски звезди, се самоуби преди седмица, което хвърли в потрес целия свят. Той страдаше от тежка депресия и начало на болестта Паркинсон.