И Община Червен бряг в помощ на Мизия

Организацията в бедстващия район е на ниво

Община Червен бряг е изпратила в Мизия свои служители, да помогнат в почистването на щетите, причинени от наводненията, съобщават от институцията. Наред с предоставените продукти от първа необходимост, те са участвали като доброволци и в разчистването на покъщината от разрушените къщи.

По техни думи, трагедията трудно би могла да се опише и са категорични, че градът още дълго ще има нужда от помощ и подкрепа. За всеки, който би желал да последва техния пример, инж. Илиан Банчев, служител по сигурността на информацията от Общината, дава предварителни напътствия: Преди тръгване доброволците да се запасят с достатъчно количество ръкавици и маски за лицето, да са екипирани добре и обути задължително с гумени ботуши. Да носят със себе си вода и храна, и най-важното – собствени инструменти.  Доброволците споделиха още, че в Мизия е създадена добра организация и още на входа хората биват насочвани или съпровождани към местата за разчистване. В центъра на самия град, пред Читалището, също има човек, който да ги посрещне и по предварително изготвен списък, да ги насочи към съответното бедстващо домакинство. Там често стоят и представители на пострадалите от наводненията семейства, които сами казват от каква помощ имат нужда, уточняват още червенобрежките доброволци. Работата обикновено продължава от 8 сутринта до 20.00 ч. вечерта.

Екипът на бар-грил "Ропотамо" от Червен бряг миналата седмица също са посетили пострадалия град. Те са се включили с дарение на стоки от първа необходимост за пострадалите от наводнението.