Стара Загора утре: 19 август

Времето: Над страната ще бъде слънчево и почти тихо. Дневните температури ще се повишат още малко и максималните ще са между 27° и 32°, съобщиха от НИМХ. Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от югозапад, само по най-високите части на Рила и Пирин умерен от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 21 градуса, а на 2000 метра - около 14. Слънчево ще бъде и по Черноморието. Ще духа морски бриз. Максималните температури на въздуха ще бъдат около 27-28 градуса, а температурата на морската вода ще бъде 26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но през деня ще отслабне до 1 бал.
Предстоящи събития:

-10.00 часа, в  Национален пресклуб на БТА- Стара Загора ще има пресконференция на инициативен комитет на жители от селата Едрево, Руманя, Аряховица и Братя Кунчеви. Темата е: Искане на незабавна отмяна на решение на МОСВ за строителство на кариера за варовик и доломит и обявяване на начало на протести.
-18.00 ч.- откриване на изложбата „Майстори на шаржа", Художествена галерия Стара Загора.
Колекция от фонда на художествена галерия Стара Загора, Художествена галерия Казанлък и литературно-художествен музей „Чудомир „ – Казанлък.
В изложбата са представени творби на Александър Божинов, Александър Добринов, Тодор Карасимеонов, Димитър Чорбаджийски –Чудомир, Илия Бешков, Кирил Буюклийски, Стоян Йорданов и Теньо Пиндарев

Казанлък:
-8:00-22:00 ГУЦ "Тюлбето" - Учебни стрелби със стрелково оръжие, бойни машини и артилерийска материална част; с цел безопасност в района не се допускат хора и животни