Полицията с акция срещу нелегалните ралита

Крими

19-08-2014, 10:50

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

От "Пътна полиция" молят гражданите за съдействие

Специализирана полицейска операция за предотвратяване и разкриване на нерегламентирани състезания с МПС бе проведена в неделя в Пловдив, съобщиха от Областна дирекция на МВР Пловдив.

Акцията е предприета след получени сигнали за провеждане на незаконни гонки с моторни превозни средства в Пловдив. За времето от 19 часа до 24 часа, на територията на Първо РУ са извършени съвместни проверки с екипи на сектор "Пътна полиция" с цел недопускане на нерегламентирани състезания, за установяване на неправоспособни или водачи, които са употребили алкохол и упойващи вещества, за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" и общ контрол по Закона за движение по пътищата. В рамките на осъществения контрол са спрени 80 моторни превозни средства, констатирани са 24 нарушения. Един от водачите е управлявал след употреба на алкохол до 1,2 промила, а друг е бил неправоспособен. Без обезопасителни колани са били двама от проверените, също толкова са шофирали без "Гражданска отговорност". Други двама не са спазили пътните знаци. В 7 от случаите са установени нередовни документи. 6 моторни превозни средства са били технически неизправни, а 3 – с изтекъл срок на годишен технически преглед. Съставени са 9 акта за регистрираните административни нарушения, с фишове са глобени 12 души.

От сектор "Пътна полиция" – Пловдив призовават гражданите да подават по всяко време на денонощието сигнали на телефон 032/932 007 или на тел. 112, когато забележат необичайно струпване на моторни превозни средства или агресивно управление по улиците и пътищата в Пловдив и областта, за да бъдат предприети незабавни мерки за предотвратяване на незаконни състезания и недопускане на тежки катастрофи.