Близо 1.5 декара тротоарни площи са обновени в Казанлък

Строи се паркинг за автобуси в подножието на "Тюлбето"

Паралелно с асфалтирането на улици в Казанлък, населените места и пътища от общинската пътна мрежа, в Казанлък се извършва възстановяване и обновяване на тротоарите и се изграждат нови паркинги.
Чрез Общинско предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата“ община Казанлък извърши реконструкция на тротоар и изграждане на паркинг на ул. „Стара планина“, оформи паркинг на кръстовището на ул. „Христо Ботев“ и ул. „Македония“, изгради паркинг на ул. „Христо Ботев“ до „ДКЦ-Поликлиника“.
Извършено е възстановяване на тротоарни площи с поставяне на нови бордюри и плочки на ул. „Пейо Яворов“, ул. „Старозагорска“, ул. „Йордан Стателов“, бул. „Ал. Батенберг“, ул. „Отец Паисий“, бул. „Розова долина“, по бул. „23 Пехотен Шипченски полк“, пред Районен съд, СОУ „Екзарх Антим I“. На ул. „Батак“ са поставени бордюри и 62 км. м плочи от естествен камък. На ул. „Капрони“ е възстановен тротоарът от юг, като заедно с това са оформени зелени площи, в които ще бъдат засадени рози. От север тротоарът и цветната велоалея се изграждат по проект, спечелен от Община Казанлък по ОП „Регионално развитие“ за рехабилитация и обновяване на зони за обществен отдих в парк „Розариум“ и парк „Тюлбето“ и свързваща ги велоалея. В подножието на парк „Тюлбето“ се строи паркинг за автобуси.
Общата площ на обновените тротоари в Казанлък е близо 1.5 декара. На много места са монтирани антипаркингови тела с цел ограничаване неправомерното паркиране на автомобили върху зоните, определени за пешеходци.