Виртуози на китарата се качват на пловдивска сцена

Пловдив Лайф

20-08-2014, 09:25

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Иван Лечев, Цветан Недялков и Веселин Койчев представят общия си музикален проект

Виртуозното китарно трио - Иван Лечев от ФСБ, Цветан Недялков от "Ку-ку бенд" и Веселин Койчев от "Бели, зелени, червени" за пореден път ще представи впечатляващия си общ проект.
"Acoustic trio 3000" са избрали летни сцени "Конюшните на царя", където ще акустират днес от 21:00 часа.
Трима от най-добрите български китаристи отново ще взривят публиката с авторски композиции, както и с произведения от световни композитори. Стиловете ще варират между world, jazz, classics, acoustis и flamenco.
"Acoustic trio 3000" е съставено от тримата несъмнено виртуозни китаристи - Иван Лечев, Цветан Недялков и Веселин Койчев. Формулата отдавна е изпитана на световния музикален пазар в различни варианти, най-популярния от които бе този на Ал Ди Меола, Джон Маклафлин и Пако де Лусия.
У нас формата се изпълва с музикално съдържание от трите китарни остриета на едни от най-успелите български групи. Иван Лечев е от ФСБ - единствената наша група, която печели Грами през 1990 година, за аранжимент на албума на Хосе Фелисиано.
Цветан Недялков е от най-успешната и популярна българска група в последните години - "Ку-ку бенд". Той е един от хората, които дават облика на формацията и правят разпознаваем звука й. Веселин Койчев е ръководител на легендарната джаз формация "Бели, зелени и червени" и преподавател по китара в ПУ "Паисий Хилендарски".
Общата страст към китарата и щастливи съвпадения събират тези големи български музиканти, за да създадат една много специална ударна китарна формация. Едва ли можем да намерим други китаристи у нас, които да съчетават рок, джаз, етно и еуфория с такава лекота и които да владеят китарата с такава харизма.
Средата на седмицата, в сърцето на Трихълмието, ще звучи акустично. Главни виновници за това ще бъдат Цветан Недялков, Веселин Койчев и Иван Лечев. Билети на цена от 10 лева ще се продават на място непосредствено преди началото.