Пловдив въстава! Нов протест пред БНБ

Мисия Пловдив

20-08-2014, 12:34

Снимка:

plovdivutre.bg, архив

Автор:

Петя Терзийска

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вратите на БНБ останаха затворени (ГАЛЕРИЯ)

Пловдивчани: Искаме си парите от КТБ! (ВИДЕО)

Утре, 8,30 часа

Вложители и служители на КТБ излизат отново на протест утре от 8,30 часа пред сградата на БНБ на ул. "Райко Даскалов" 51, научи Plovdivutre.bg. По този начин те оказват съпричастност към протеста в столицата.

Прилагаме исканията на протестиращите, които те оповестиха във Фейсбук страницата си:

Целта на протеста е незабавното отваряне на КТБ и нейното дъщерно дружество Търговска Банка Виктория. Ние - вложителите смятаме, че е недопустимо толкова време да бъдат блокирани средствата ни и настояваме нашите права като Европейски граждани да бъдат спазени. Ние - работещите в банката смятаме, че е недопустимо толкова време до сега да не бъде създаден план за оздравяване на банката. Всички ние смятаме, че е пълен абсурд правителството и БНБ да ни обричат на тази мизерия, в която се намираме в момента благодарение на тяхното бездействие за решаване на проблема. Настояваме веднага да започнат конкретни действия за отблокирането на сметките ни , както и план за мерки и срокове, в които ще се изпълнят.

Настояваме нашите граждански права да бъдат незабавно спазени.

Припомняме, че около 50-тина души се събраха пред сградата на БНБ в Пловдив вчера, за да изразят недоволството си от ситуацията с Корпоративна търговска банка. Хората пожелаха банката да бъде отворена незабавно, за да могат да си получат парите,но опитите им да бъдат чути бяха напразни и вратите на БНБ останаха затворени.