Ритъм и цвят от всеки етнос завладяха Бургас

Хиляди се стекоха да видят дефилето под звуците на чело, цигулки, тъпани и гайди

Бургас залезе в цветовете на фолклора на музиканти и танцьори от 10 държави, които преминаха в пъстро дефиле по улиците.

Магията на Международния фолклорен фестивал озари града в късния следобед. 

До 22 август танцьори и музиканти от България, Полша, Сърбия, Турция, Босна, Херцеговина, Грузия, Кипър, Косово и Чехия ще пренасят бургазлии и гостите на града на незабравимо околосветско пътешествие.

Фестивалът бе открит с дефиле пред Общината и по главната улица. Ансамблите от всяка от страните представиха традиционни танци, а изпълнителите накараха всеки минувач да спре, за да изпълнят душата му с народни ритми.

Гостите бяха посрещнати от зам.-кмета по култура и образование в Община Бургас - Йорданка Ананиева, която им поднесе традиционна българска питка.
Под звуците на цигулки, виолончело, тъпани и гайди, многобройната публика на площада пред Общината и на улица „Богориди” се озоваваше за минути от една държава в друга. Редом до танцьорите, можеха да се видят и много бургазлии, които бяха увлечени от ритъма на музиката и повтаряха стъпките на танцьорите. Така границата между между публиката и изпълнители бе свалена.