20 казанлъчани дариха в помощ на Мизия и Бяла Слатина

Засега няма отзвук от големите вериги магазини, кампанията е до 22-ри август

Над 20 жители на Казанлък в рамките на две седмици се включиха в кампанията на Центъра за обществена подкрепа в Казанлък за събиране на помощи за пострадалите от наводненията от Мизия и Бяла Слатина, съобщи ръководителят на центъра Мария Гинева.

Кампанията, която продължава до 22 август е под наслов „Да подадем ръка”. „Всеки ден идват хора и оставят своите дарения – дрехи, завивки, одеяла, средства за лична хигиена, има и едно парично дарение”, поясни Гинева. След като приключи събирането на даренията, те ще бъдат пакетирани и транспортирани до пострадалите градове.

От казанлъшката организация са установили връзка с колегите си от сдруженията „Нов път” и „1 юни” в пострадалите райони и уверяват, че всичко предадено от казанлъчани ще отиде по предназначение.

За сега кампанията не намира отзвук от страна на големите хранителни вериги на територията на Казанлък, какъвто апел бе отправен от служителите на Центъра за обществена подкрепа.

До 22 август средствата от кампанията се събират на място в Центъра за обществена подкрепа в Казанлък в сградата на бившата Община.