РЗС ще подкрепи ГЕРБ

Политическият съвет на партията на Яне Янев е одобрил споразумението между лидерите на РЗС и ГЕРБ

РЗС няма да се явява самостоятелно на предсрочните парламентарни избори на 5 октомври, но ще подкрепи ГЕРБ на вота, съгласно споразумението, което двете партии подписаха на 19 май тази година.
Това е решил Политическият съвет на партията на свое разширено заседание, предадоха от пресцентъра й.
Политическият съвет на партията на Яне Янев е одобрил споразумението между лидерите на РЗС и ГЕРБ за създаване на съвместен експертен съвет за борба с корупцията, подписано на 23 юли 2014 г.
Освен това от РЗС са готови да организират и постоянен дискусионен формум по конституционни въпроси, в който да участват техни експерти и такива на ГЕРБ, както и общественици.
РЗС декларира, че ще работи на изборите съвместно с ГЕРБ с цел консолидация на десните гласове за постигане на изборна победа и на конституционно мнозинство в 43-то Народно събрание, се казва още в съобщението.
Освен това председателите на местните, общинските и областните организации на РЗС имат мандат да осъществяват пълно взаимодействие със структурите и предизборните щабове на ГЕРБ с цел максимална мобилизация на електоралния им потенциал.
Политическият съвет на РЗС приема като своя основна задача да разясни публично колко вредно за обществото е в този момент да се разпиляват гласове към корпоративни, квази-десни и криминални коалиции.
Всички тези решения на Политическия съвет на РЗС идват дни, след като до медиите беше изпратено съобщение, че партията на Яне Янев е решила напълно да сътрудничи на ГЕРБ на предстоящия предсрочен вот.
Впоследствие се оказа обаче, че съобщението, написано на бланка на РЗС, е изпратено от хакери, а пресцентъра на партията побърза да отрече информацията.