Във вторник решават кой да продаде тролейбусната мрежа в Добрич

Съдбата й се решава на извънредна сесия на Общинския съвет

Общинският съвет в Добрич ще решава на извънредна сесия дали тролейбусната мрежа в града да бъде продадена на публичен търг или да бъде демонтирана, съобщи БТА.
Тролейбусните линии в областния център бяха спрени от 1 юли след решение на Общинския съвет заради тежкото финансово състояние на предприятието "Тролейбусен транспорт". За поддържане на мрежата са необходими по 20 000 лева месечно, които общинската фирма не може да осигури, се посочва в доклад на временната комисия по транспорт при Общинския съвет.
Въздушната контактна мрежа заедно с оборудването на токоизправителните станции, кабелни захранвания и други съоръжения могат да бъдат продадени с тайно наддаване при начална тръжна цена 1 200 000 лева, посочват от временната комисия. Другата възможност е тролейбусната мрежа да бъде демонтирана при стойност на услугата до 240 000 лева, която да бъде възложена чрез обществена поръчка. Общо приходите от
предаването на металите за скраб биха възлезли на около 1 440 000 лева според експертно становище, представено в комисията.
Извънредното заседание на Общинския съвет ще се състои този вторник.