Баба Станка от Плевен отпразнува своята 100-годишнина!

Столетничката все още е с висок дух, радва се на две дъщери и един внук

Сто години навърши Станка Димитрова Кирякова от Плевен. На рождения си ден - 4 август, тя е посрещнала роднини и приятели отблизо и далеч в дома си в жк „Сторгозия”. Столетничката е родена в с. Пчелище, Великотърновско, в бедно семейство с шест деца. Още 16-годишна, веднага след завършване на училище, започва работа в местната цигларна. По-късно се премества във фабрика за коприна и всеки ден изминава пеша по 12 километра до старата столица и обратно. Съпругът й е от същото село, но градинарството, което става негова професия, ги довежда в Плевен. До пенсионирането си работи в хладилния цех на консервния комбинат „Г. Кирков”.

Баба Станка има две дъщери и един внук, за чиито грижи е много благодарна. Започва деня си с кафе, понякога пие по чаша бира или малко червено вино. Движи се сама, няма сериозни заболявания или оплаквания. Голямата й страст са цветята, в които е потънал балконът на дома. Има съхранена памет и обича да разказва сериалите, които гледа по телевизията. Целият ми живот е само труд, споделя тя. Но въпреки трудностите, които постоянно е преодолявала, духът й остава висок, а усмивката не слиза от лицето й.

По повод юбилея Станка Кирякова беше посетена от заместник-кмета Дамянка Владимирова, която й подари букет и й връчи сумата от 500 лв. съгласно Решение на Общинския съвет - Плевен.

"Бог напред и вие след него и здраве, то е най-важно", пожелава на всички столетницата.