Това е детето с ръце по 8 килограма (ВИДЕО)

Животът

21-08-2014, 15:37

Снимка:

youtube

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Историята на малкия Калиим от Индия

Осемгодишно момченце от Индия шашна лекарите със странното състояние, в което се намира. Детето расте с гигантски ръце, големи почти колкото торса му. Всеки един от горните крайници на Калиим тежи по 8 килограма и е с размер от около 33 сантиметра от основата на дланта до края на средния пръст, пише "Новинар". Заради необяснимата аномалия детето не е в състояние да върши много от основните всекидневни задачи. Огромен проблем за Калиим е връзването на връзките на обувките, предизвикателство е и храненето заради държането на приборите.

Заради странния си вид и своята непохватност Калиим е бил жертва на тормоз и е отбягван през по-голямата част от живота си.

Аз не ходя на училище, защото учителите казват, че другите деца се плашат от ръцете ми. Много от тях ми се подиграваха заради моята деформация. Често казваха – хайде да набием момчето с гигантските ръце, разказва с мъка Калиим. Някои от тях всъщност още ме бият или ме преследват, допълва детето.

Момчето се страхува от евентуална лекарска намеса и трудното лечение на неговата аномалия. Калиим не иска да го режат и поставят под упойка, което допълнително усложнява състоянието му.

Досега родителите му, които печелят по едва 18 евро на месец, са се опитали безрезултатно да открият лек за невръстния си син. Двадесет и седемгодишната му майка Халиима разказва, че е знаела още от раждането за аномалията на момчето, но е напълно безпомощна да му помогне. Още от люлката ръцете и пръстите на Калиим са били големи и дълги, но в началото поне юмруците му са били по-нормални на размер. С течение на времето и те станали гигантски, докато останалите части на ръката му също нараствали неимоверно. Лекарите също са объркани от аномалията на момчето. До момента на момчето са направени генетични тестове за установяване на произхода на деформацията, но резултатите не водят до категорично заключение. С изключение на ръцете всички други органи и части от тялото на детето са развити добре и работят нормално. Бързият растеж на крайниците обаче може да създаде сериозни проблеми за сърдечносъдовата система, които да скъсят живота на Калиим, пише www.novini.bg.