Спряха разлива на фекални води на плажа в Черноморец

Животът

21-08-2014, 16:13

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фекални води в морето на Черноморец

От тази шахта при проливен дъжд обикновено потичаха отпадни води, защото тръбата е тясна

Аварията, която предизвика изливането на фекални води на централния плаж в Черноморец е отстранена, съобщи Нова тв.

"Ами в мръсната канализация в колектора бяха намерени хавлии и чаршафи. А тук, в отливника бяха намерени парцали”, обясни кметът на Черноморец Добри Добрев и добави, че в момента отпадните води се излизат в залива Вромос. Местните обвиняват за това държавата.

„Когато пускаха презастрояването на Черноморието къде й беше, къде беше намесата на държавата!? Къде й беше акъла на държавата да допусне това презастрояване, да се увеличи сградния фонд, а преди това да не се направи инфраструктурата за пречиствателните станции”, разказва Румен Ангелов- жител на Черноморец.

Повечето общини по Южното Черноморие вече строят или разширяват съществуващи пречиствателни станции с европейски пари. До края на годината  трябва да е готово разширението за Несебър, Ахелой и Поморие. Работи се и в Созопол. Станцията там ще събере и каналите на Черноморец."Чакаме да свърши сезона и започваме да копаем в Черноморец. Срокът е до края на 2014 г. ние трябва да бъдем готови и вързани към Пречиствателна станция- Созопол”, твърди кметът на Черноморец Добри Добрев.

Кметът на Созопол отказа да каже докъде е стигнал строежа. По думите му, темата не трябвало да се раздухва. В Приморско от 2 години имат изготвен идеен проект за разширение на съществуващата пречиствателна станция, но чакат одобрение от екоминистерството. В Царево също чакат подпис оттам, за да свържат новия квартал с  пречиствателната станция. На хартия изглежда, че проблемът с кафявата вода е почти решен.