Истината: Няма промяна в собствеността на Ботев

За довършването на стадиона трябват минимум 30 млн. лева

В Ботев (Пд) няма прехвърляне на собствеността, като това дори не е възможно да се случи в близките месеци, научи Sportonline.bg.

По-рано се появи информация на БГНЕС, според която „по изрично настояване на Цветан Василев всички акции са прехвърлени на бизнесмена Веселин Бушев”. Това обаче не отговаря на истината.

В момента акциите на Ботев се държат от три фирми – „ИПС – Инфраструктурни пътни строежи” с 51 процента, Tехнологичен център - институт по микроелектроника (ТЦ ИМЕ АД) с 39 процента и Сдружение Ботев Пловдив с 10 процента.

За да има някакво прехвърляне на акции, трябва първо да се насрочи общо акционерно събрание и след около 30 дни да се проведе. Към днешна дата такова нещо обаче няма.

На всичко отгоре в момента в ТЦ ИМЕ е назначен синдик и сметките на компанията са запорирани, като в Софийски градски съд е заведена молба за откриване на производство по несъстоятелност. Това означава, че акциите на въпросната фирма също са запорирани и няма никакъв начин да бъдат прехвърляни на друго физическо или юридическо лице.

Колкото до възобновяване на строежа на стадион „Христо Ботев” – за довършването му са необходими минимум 30 млн. лева, които в момента няма как да бъдат извадени от който и да е български бизнесмен, провери още Sportonline.bg.