Стара Загора утре: 22 август

Времето: През нощта локални краткотрайни превалявания не са изключени на места в северозападната половина на страната, а в сутрешните часове - над Североизточна България.
Утре ще бъде слънчево, но с развитие на купеста облачност. Отново на места ще превали и прегърми. Дневните температури ще са от 29 до 34 градуса.

Предстоящи събития:
-10.00 часа, малката конферентна зала на комплекс „Верея“, Стара Загора - пресконференция на Георги Първанов и представители на ПП АБВ.
-11.00 –извънредно общо събрание на Съвета на директорите на Многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович“ АД-Стара Загора. Ще се гласува предложението тя да бъде преименувана на Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Проф. д-р Стоян Киркович“ АД-Стара Загора.
-11.15 ч., изнесена пресконференция на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. Тя ще проведе в двора на сградата, където ще бъде пребазирана 2-ра Детска ясла „Синчец". Адресът е ул. „Св. Отец Паисий" 155, бившата сграда на Центъра за научно и техническо творчество. В момента яслата се намира на ул. „Ген. Столетов" 40 и ще продължи да функционира до завършването на ремонта и строежа на новата сграда. На пресконференцията ще присъстват още заместник кметовете Иванка Сотирова и инж. Янчо Калоянов, представители на изпълнителя на проекта ЗЗЗД „СК – Айтос".
Казанлък:
-18.00 часа, залата на Културно-информационния център на ул. „Искра“ 4 - ще бъде представена книгата „Бойните маршове на честта и славата на България“. Сборникът с бойните маршове е третото издание в съавторство на проф. Генчо Начев и Красимир Узунов, посветено на честта и славата на българското воинство. През 2011 г. проф. Генчо Начев и Красимир Узунов издават книгата „Историята на 23-ти Пехотен Шипченски полк". По случай 100 години от Балканската война патриотичният тандем издава книгата „Забравената война 1912-1913“. -19.30 часа, пл. „Севтополис“ – концерт на Академичен мъжки хор „Гусла“ с диригент акад. Валентин Бобевски.